Nyheter från Bothnialoppet

Ruskigt uppdrag i Bothnialoppets tjänst!

Publicerades 2013-02-15

Under den gångna veckan har arbetet med bansträckningen mellan Luleå och Piteå fortskridit. ”Ruskning”, ett begrepp som knappast återfinns i allt för många branscher och sammanhang, är vad man ägnat sig åt längs den 5,9 mil långa sträckan.

Och svaret är ja. Bothnialoppet har vuxit med fyra kilometer mot de 5,5 mil man tidigare annonserat. Anledningen till det ökade avstående beror helt enkelt på att den aktuella bansträckningen visade sig vara något längre än man räknat med. Med andra ord, mer skidåkning för pengarna!

Bansträckningen kommer för övrigt att variera från år till år, då man måste ta hänsyn till isar och andra oberäkneliga inslag i en skidarrangörs vardag.

 

 Projekt ruskning påbörjades i Luleå med siktet inställt på Piteå. Den utsända kvartetten bestod av ordförande Hansson, Gunnar Lundström från Kultur & Fritid samt två välbekanta ansikten från Arena Piteå, alias Henka och Mike.

 Ska man placera ut risruskor i sex mil är det lämpligt med en paus då och då. Här har man stannat till någonstans mellan Kallax och Trundön. Från vänster Gunnar Lundström, Mike och Henka.

”Om vi ändå hade åkt sidkor istället”, kanske Gunnar sa när en av skotrarna permanent upphörde att samarbeta. Men som alla historier har även denna ett lyckligt slut. Herrarna tog sig hem välbehållna och med uppdraget slutfört.

Nästa uppdrag i kategorin bansträckning, blir under kommande vecka då spåret ska packas och sladdas med pistmaskin. I skrivande stund är 90 deltagare anmälda och från och med den 1 mars är det direktanmälan på plats som gäller.

Mer nyheter

Visa alla nyheter