Nyheter från Bothnialoppet

Packat & Klart och 133 redo för start!

Publicerades 2013-02-25

Publicerades 25 February 2013 | Kategori Uncategorized

Under föregående vecka var det ”packning” av skidspåret som stod på schemat. I vanlig ordning var ordförande Hansson med och bistod de utsända som den här gången var Gunnar Eriksson och Hans-Erik Öberg.

Det nära sex mil långa skidspåret mellan Luleå och Piteå är nu packat. Ett uppdrag som utfördes med hjälp av två snöskotrar som färdats längs sträckan, tur och retur. Det praktiska arbetet och förberedelserna inför loppet går som ”på is” i positiv bemärkelse.

I skrivande stund har 133 personer anmält sig till loppet. Precis som väntat så ökar antalet anmälningar i takt med att startdatumet kommer närmare och närmare. Med andra ord så ser målsättningen om 200 deltagare ut att gå i lås!


 

Packat & Klart och 133 redo för start!
Bothnialoppets ordförande Hans Hansson, trycker febrilt på snöskoterns GPS. Kan tyckas onödigt då vi tidigare har berättat om att sträckan är utmärkt med ”risruskor”. Någon rimlig förklaring finns inte att tillgå i skrivande stund.

 

 

I samband med ”uppdrag spårpackning”, märkte man även ut risruskorna med snitselband. Kanske för att slippa använda GPS i fortsättningen?

 

 

”Packat & Klart”. Arbetslaget i givakt utanför servicehuset vid Norrstrand. Från vänster Lars-Erik Öberg, Gunnar Eriksson och Hans Hansson.

 

Mer nyheter

Visa alla nyheter