Nyheter från Bothnialoppet

Bothnialoppet 2013 tillika 319 åkare är i mål!

Publicerades 2013-03-12

Över 350 startade och 319 åkare orkade ända fram längs den 6,2 mil långa sträckan. Bothnialoppet 2013 är med andra ord avklarat och arrangörsstaben känner sig mycket nöjda med den första upplagan av loppet.

Att lära till 2014
Även om arrangörerna i stort är nöjda finns det förstås mycket att förbättra och utveckla till ett kommande år. Vi har försökt snappa upp den sakliga kritik och de förslag som kommit från olika håll, för att göra ett ännu bättre lopp under 2014.

En punkt som många reagerat på är förlängningen av bansträckningen, från de annonserade 5,5 milen till slutligen 6,2 mil på tävlingsdagen. Orsaken till den ökade längden är att vi tvingats ta hänsyn till förändringar längs banan. Ett exempel är flödvatten som ställde till det för den ursprungliga bansträckningen.

Tre timmar och 2 minuter
Tävlingsdagen bjöd på många starka prestationer. Den som var snabbast hade dock hela 8 minuter och 37 sekunder till tvåan. Daniel Dyrander som tävlade för Bergens IF åkte i mål på imponerande 3:01:51, vilket gjorde honom till loppets snabbaste åkare.

Hela resultatlistan hittar ni här: http://fij.se/ttt/bo13.html

Mer nyheter

Visa alla nyheter