Nyheter från Bothnialoppet

BOTHNIALOPPET INSTÄLLT

Publicerades 2014-02-26

 Det är med sorg i hjärtat som vi måste meddela att 2014 års Bothnialopp på skidor/draghund/fatbike är inställt. Orsaken är som ni säkert förstår den extremt milda vinter vi just nu upplever med den näst varmaste februari sedan väderstatistik började föras i Sverige för mer än hundra år sedan.

Vi har vänt på varje sten, försökt läsa väderprognoserna för kommande veckorna så positivt det bara går samt tittat på varje möjligt alternativ för att slippa ställa in, men vi kan bara konstatera att enda rimliga beslutet är att ställa in loppen.

 Isen är fortfarande tillräckligt tjock. Ute på fjärdarna och vikarna är det relativt hårt och bra underlag men flödvattnet som ligger längs stränderna är så omfattande att det inte kommer att frysa ihop i tid med de fåtaliga minusgrader som prognoserna förutspår. Detta i sin tur innebär att vi inte kommer ut med våra maskiner som ska preparera banan. Dessutom, och det är minst lika stort hinder, den fina snö som fram till och med lördag låg på isarna har nu minskat så mycket att det inte räcker för att vi ska kunna göra en anständig bana.  Inte heller här ger väderprognoserna oss någon tröst. De få centimeter snö som väntas falla fram till den 8 mars räcker inte. Av respekt för er som åkare vill vi inte erbjuda en bana som inte håller godtagbar kvalité. Vi vill att alla deltagare ska kunna lita på att när vi kör loppet är också förutsättningarna goda.

 Det finns nu två alternativ för er som anmält och betalt startavgift.

Det ena är att ni står kvar med er anmälan till 2015 års lopp, det andra är att ni får tillbaka halva startavgiften. Om ni står kvar har ni ändå möjlighet att ändra namn till 2015 års lopp om ni själva får förhinder. Om ni väljer att stå kvar skickar vi ett nytt registreringsbevis när anmälan öppnas igen hösten 2014.

 Oavsett vilket alternativ ni väljer måste ni meddela ert val till oss.

Ni skickar ett svarsmail till carina.lyckarplarsson@fs.pitea.se

I mailet anger ni om ni önskar stå kvar med er anmälan. Om ni inte vill stå kvar utan önskar halva startavgiften återbetald måste ni ange förljande:

För- och efternamn / clearingnummer till er bank / kontonummer / samt vilken bank och ort

Välkommen tillbaka till 2015 års lopp. Då ska det förhoppningsvis bli normal vinter igen. Vi är redan fulla av energi och beredda att göra 2015 års lopp till ett riktigt bra arrangemang!

 

 

 

Mer nyheter

Visa alla nyheter